EK-finale niet in gevaar voor Morata na onbedoelde 'tackle' beveiliger

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-07-10 13:05:04

Spanje-aanvoerder Álvaro Morata kan zondag gewoon meespelen in de EK-finale. De aanvaller leek dinsdagavond geblesseerd te raken toen hij na afloop van de gewonnen halve finale tegen Frankrijk werd getackeld door een beveiliger. Die wilde een veldbestormer tegenhouden en gleed daarbij uit.Morata liep na de actie hinkend van het veld.Vandaag liet de spits weten dat het "heel goed" met hem gaat en dat de finale niet in gevaar komt. "Het was wel een gele kaart voor de beveiliger", lachte Morata.'Pijnlijk, maar niet erg'Dinsdagavond liet Morata's teamgenoot Rodri al weten dat de blessure waarschijnlijk mee zou vallen. "Het was pijnlijk, maar ik denk niet dat het zo erg is".De beveiliger ging sprintend over het veld in de hoop de veldbetreder tegen te houden, maar hij gleed uit en raakte Morata op de enkel. De 31-jarige spits had overduidelijk last, greep naar zijn been en verbeet de pijn.Spanje won de halve finale met 2-1 van Frankrijk. In die halve finale trok de 16-jarige Lamine Yamal alle aandacht naar zich toe. Hij trof met een schitterend schot van afstand doel en werd daarmee de jongste EK-doelpuntenmaker aller tijden.Vanavond spelen Engeland en Nederland tegen elkaar in Dortmund om de andere plek in de finale. Na de wedstrijd van 21.00 uur weten we dus welk land het gaat opnemen tegen Spanje, aankomende zondag in Berlijn.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.