Mbappé verdwijnt zonder succes van EK: 'Heb niks bereikt, klaar met masker'

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-07-10 13:35:04

Boos en teleurgesteld is hij. De Franse superster Kylian Mbappé had zich veel voorgesteld van het EK in Duitsland, maar gisteravond moest hij het toernooi verlaten na de nederlaag van Frankrijk tegen Spanje in de halve finale."Ik had het doel om Europees kampioen te worden en om een heel goed EK te spelen. Ik heb het allebei niet bereikt. Dat is een grote teleurstelling", zei de aanvaller na afloop van de wedstrijd in München.De verwachtingen waren vooraf hoog. Frankrijk had met de huidige selectie niet één, maar misschien wel twee of drie elftallen kunnen samenstellen die mee konden strijden om de EK-winst. Met sterspeler Mbappé als grote leider voorop.De 25-jarige aanvaller speelt vanaf komend seizoen bij Real Madrid. In zijn laatste seizoen bij het Franse PSG maakte hij 44 doelpunten in 48 wedstrijden. Met de vorm zat het dus wel goed.De neusMaar het liep anders. Frankrijk speelde een teleurstellend toernooi. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps overtuigde geen moment, speelde saai en maakte amper doelpunten.Maar Mbappé heeft een excuus. In de openingswedstrijd, tegen Oostenrijk (1-1), brak hij zijn neus na een botsing. De rappe aanvaller miste daardoor de wedstrijd tegen Nederland, maar met een masker moest hij het toernooi van Frankrijk nog redden."Maar ik zag er niks mee", vertelde Mbappé na de uitschakeling op het EK. Eén raak geschoten penalty was zijn totale doelpuntenproductie. Spelers als Georges Mikautadze (Georgië) en Ivan Schranz (Slowakije) wisten vaker het net te vinden.'Ik was klaar met het masker'Om Frankrijk bij de hand te nemen in de halve finale besloot Mbappé zijn masker af te zetten. "Ik was er klaar mee. Ik sprak met de dokter en hij zei mij dat ik als een echte man een beslissing moest maken. Daar heb ik geen spijt van."Dat bleek wel, want Mbappé was gevaarlijk voor de Franse ploeg. Hij gaf een assist en was gevaarlijk met meerdere schoten. Alleen stal uiteindelijk niet de Franse aanvaller, maar een Spaans 16-jarig toptalent de show. Lamine Yamal hielp Spanje op de goede weg en zag zijn land uiteindelijk de EK-finale bereiken.Voor Mbappé is het nu uithuilen, opnieuw beginnen en vooral niet te veel piekeren over zijn vorm. "Ik denk dat je in het voetbal de zaken niet te ingewikkeld moet maken. Je bent goed of je bent het niet. Nou, ik was niet goed en dat is het. We gaan nu naar huis, zo simpel is het."

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.