Supporters hebben Dortmund overgenomen, Oranjemars iets na half 5 begonnen

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-07-10 16:55:04

Van links naar rechts, van west naar oost. Vele in oranje kleding gehulde fans zijn vandaag de grens met Duitsland overgestoken om bij de halve finale van het EK te zijn tussen Nederland en Engeland. De KNVB verwachtte vooraf dat er rond de 75.000 Oranjefans in de Duitse stad aanwezig zouden zijn.Hoewel er nog geen officiële cijfers bekend zijn, lijkt het erop dat er ook zoveel mensen van de partij zijn. De Oranje-fanwalk is iets na 16.30 van start gegaan. Tienduizenden Nederlander marcheren richting het stadion. Even daarvoor lieten de Nederlanders zich het bier goed smaken. Volgens een fan is het middel om de zenuwen te bedwingen.Het is duidelijk dat er heel wat vrije dagen zijn opgenomen om erbij te zijn. "Hoe vaak komt dit nou voor?", vraagt een supporter retorisch. "En dan is het ook nog eens in Dortmund. Een win-winsituatie." Georganiseerde festiviteiten in DortmundDe festiviteiten in Dortmund begonnen om 13.00 uur op verschillende locaties. Op Friedensplatz is er een fanzone ingericht. Daar komen meerdere artiesten optreden. De sfeer doet Rob Kemps (de man achter Snollebollekes) denken aan Koningsdag. "Ben ik nou in Dortmund, of ben ik in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam?", vraagt de muzikale Oranje-revelatie van dit EK zich af. Kemps komt zelf met met een verklaring voor het succes van zijn nummer Links rechts. "De massa en de kleur. En dan het supersimpele. Die drie elementen samen zijn de kracht."Voetbalfans zonder een wedstrijdkaartje kunnen in het Westfalenpark naar de wedstrijd kijken. Op deze locatie zijn vanaf 13.00 uur ook al activiteiten en optredens.Veel supporters waren er al vroeg bij om files te ontlopen. "We hebben een zenuwlijer achterin zitten, die wilde al om 03.00 uur weg", zegt een van de Oranje-aanhangers. Een andere fan zegt dat ze om 05.00 uur is opgestaan. "Veel te vroeg voor mij."Niet iedereen die naar Duitsland is gegaan, heeft kaartjes voor de wedstrijd. Zij kiezen ervoor om de wedstrijd in de stad te beleven: "Lekker op het pleintje staan." Anderen zijn niet alleen vroege vogels, maar ook geluksvogels, want die zijn erbij in het stadion.Het was niet alleen op de weg druk, ook de treinen kleuren oranje. "We zijn om 07.00 uur vertrokken. Het kratje staat onder de tafel", roept een lid van een enthousiaste groep Oranjefans. "We zijn er om 11.00 uur, dus dan gaan we inchecken in de Airbnb en de stad verkennen."De fans hebben vertrouwen in een goede afloop. "6-0", roept de een. Een ander stelt zich wat meer bescheiden op. "Een nulletje of vier. Vier keer Weghorst."

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.