N' Kufo redt FC Twente en is clubtopscorer aller tijden

Door Voetbalcentraal, saturday 2009-08-15 21:44:08

FC Twente heeft ADO Den Haag verslagen. Matchwinner werd Blaise N'Kufo, die met nog een minuut of twintig op de klok het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Daardoor neemt Twente een 0-1 zege mee uit de Hofstad. Supporters van beide ploegen hebben wel eens een betere wedstrijd gezien van hun idolen. Vooral de eerste helft was matig. Daarin werden er bovendien weinig kansen gecreërd. Na de pauze bleef het aantal kansen beperkt, maar werd er wel gescoord. FC Twente counterde en vond in N'Kufo uiteindelijk een doelpuntenmaker. Die mag zichzelf daardoor vanaf heden clubtopscorer aller tijden noemen van FC Twente. In de slotfase zette ADO Den Haag aan om zo een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ondanks alle pogingen kon de thuisclub Sander Boschker niet passeren en won FC Twente. ADO Den Haag heeft na drie wedstrijden een punt verzameld en staat daardoor voorlopig op de zestiende plaats. FC Twente is koploper met zeven punten, maar kan ingehaald worden door Ajax en FC Utrecht. Scoreverloop: 0-1 N'Kufo 64' Opstellingen: ADO Den Haag: Ditewig; Ammi, Horvath, Derijck, Kum (78' L.Piqué); Buijs, Immers, Bosschaart (65' Milic); Verhoek (87' Y.Cornelisse), Powel, Vicento FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic; Brama, Perez (74' Tioté), Janssen; Stoch (70' Denneboom), N'Kufo, Ruiz (89' Vujicevic)