Frank de Boer met Atlanta hard onderuit in MLS-topper

Door NOS Voetbal, thursday 2019-09-26 08:33:39

Frank de Boer heeft met Atlanta United een zware en dure nederlaag geleden in de Major League Soccer. Zonder de aan zijn knie geblesseerde topschutter Josef Martinez ging Atlanta met 4-1 onderuit in de topper tegen New York City FC.De Roemeen Alexandru Mitrita maakte in Yankee Stadium in de eerste helft een hattrick voor New York. Door een gemiste strafschop van Maximiliano Moralez bleef De Boer een grotere achterstand voor rust bespaard. Gonzalo Martinez scoorde in de tweede helft wel uit een strafschop namens Atlanta en Héber bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 4-1.Play-offsDoor de nederlaag, de zwaarste van het seizoen voor de ploeg van De Boer, kan regerend MLS-kampioen Atlanta de titel in de Eastern Conference vergeten. New York City FC is met zeven punten voorsprong en twee wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen niet meer in te halen. Philadelphia Union heeft met zes punten achterstand op New York nog wel een kleine kans.De eerste plaats in de Conference geeft recht op een bye in de eerste ronde van de play-offs, die op 19 oktober beginnen. In de Western Conference is Los Angeles FC al zeker van de eerste plaats en een bye in de eerste ronde van de playoffs.