Hertha BSC geeft Union Berlin pak slaag in Berlijnse derby

Door NOS Voetbal, friday 2020-05-22 22:23:41

Hertha BSC heeft de derby van Berlijn met een overtuigende overwinning afgesloten. In het Olympiastadion werd Union Berlin met 4-0 aan de kant gezet.Bij Hertha BSC ontbrak Karim Rekik wegens een blessure en moest Javairo Dilrosun op de bank beginnen. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou zat niet bij de selectie, nadat hij onlangs in opspraak was geraakt na een provocerende video.RellenIn november troffen de Berlijnse clubs elkaar voor het eerst op het hoogste niveau, toen voor 22.000 toeschouwers in het Stadion An der Alten Försterei in de oostelijke wijk Köpenick. Het duel liep volledig uit de hand.De wedstrijd moest worden stilgelegd toen Hertha-fans vuurwerk op het veld gooiden. Union won met 1-0 dankzij een strafschop van Sebastian Polter, vlak voor tijd. Na afloop braken rellen uit en moesten Union-spelers er aan te pas komen om hun woedende fans tot bedaren te brengen.Nu was alles anders. In een sfeerloos stadion zonder toeschouwers kende de eerste helft nog weinig hoogtepunten (0-0). Na rust was dat anders.Hertha BSC had kort na rust twee minuten nodig om twee keer te scoren. Eerst kopte Vedad Ibisevic hard raak na een strakke voorzet van Marvin Plattenhardt. Vanaf de aftrap werd vervolgens de basis gelegd voor de 2-0. De bal werd onderschept, kwam bij Ibisevic, die ditmaal een assist achter zijn naam kreeg. Dodi Lukebakio wist wel raad met de steekbal van Ibisevic: hij omspeelde de doelman en schoof de bal tegen het net.Hertha BSC maakte een kwartier na rust al de 3-0 en daarmee leek het duel beslist. Cunha was de maker van het doelpunt met een bekeken schot in de rechterhoek.In de 77ste minuut - kort na de invalbeurt van Dilrosun - werd het ook nog 4-0 door Dedryck Boyata, waarmee de afstraffing voor Union Berlin een feit was. Hertha slaat door de zege een gat van vier punten op de stadsgenoot en klimt naar de tiende plaats op de ranglijst.