FC Twente koploper na ruime zege op Willem II

Door NOS Voetbal, saturday 2020-10-17 22:57:53

FC Twente heeft de uitstekende seizoenstart een goed vervolg gegeven tegen Willem II. In Tilburg werd het 3-0 voor de Tukkers.Door de overwinning is FC Twente in ieder geval tot zondagmiddag de koploper van de eredivisie.Al na twee minuten stonden de bezoekers voor in Tilburg. Danilo scoorde op aangeven van Václav Cerný, die de bal kon onderscheppen na een fout van Görkem Saglam.Bij die snelle treffer bleef het in de eerste helft, maar vlak na de aftrap voor de tweede helft was het opnieuw raak voor Twente. Jayden Oosterwolde scoorde na een prima aanval.Bosch niet, Danilo welJesse Bosch kreeg een enorme kans op de 3-0, maar schoot van dichtbij tegen de voet van doelman Robbin Ruiter aan.Een door de VAR opgemerkte handsbal Twente leverde een strafschop op. De inzet van Danilo werd gestopt door Ruiter, maar in de rebound was het alsnog raak voor de Braziliaan.Willem II bleef de aanval zoeken, maar de beste kansen waren voor Twente. Zo raakte Cerný de lat en schoot Danilo in de rebound op de paal.