Sparta beëindigt mooie reeks van Ultee bij Fortuna

Door NOS Voetbal, thursday 2021-01-14 02:05:02

De mooie reeks van Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee is ten einde: na vijf wedstrijden zonder nederlaag (vier zeges) ging zijn ploeg voor het eerst sinds zijn aanstelling onderuit. Sparta Rotterdam won in Limburg met 1-0.De eerste helft bood weinig vertier. Omdat zowel Fortuna (Sebastian Polter) als Sparta (Lennart Thy) over een lange spits beschikt, werd de lange bal veelvuldig gehanteerd.Dat leidde aanvankelijk niet tot veel gevaar voor het doel. Pas in de slotfase van de eerste helft mondde een lange aanval van de bezoekers uit in een grote kans voor Deroy Duarte. De aanvaller stuitte echter op de alert reagerende doelman Yannick van Osch.Fortuna op zoekDie uitgespeelde aanval smaakte naar meer en tien minuten na rust leverde eenzelfde situatie een Rotterdamse goal op. Na een aanval over meerdere schijven schoof Thy de bal onder Van Osch door.Fortuna zag zijn mooie reeks in gevaar komen en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Lisandro Semedo was al een keer dichtbij en met de komst van Mats Seuntjes kreeg de thuisploeg meer creativiteit en dreiging binnen de lijnen.Sparta wankelde even, maar naarmate de tijd vorderde, werd het spel van Fortuna haastiger en dus slordiger. De Rotterdammers bleven overeind en handhaafden zich daardoor knap in het linkerrijtje.