De beste voorbereiding op een voetbalwedstrijd

Door Voetbalcentraal, thursday 2021-09-23 10:54:25

We kennen het allemaal als voetballers, het moment waar we de hele week naartoe werken, de voetbalwedstrijd. Maar het allerbelangrijkste richting dit moment is de voorbereiding en deze voorbereiding bestaat niet alleen uit de trainingen die je de hele week doet. Maar deze voorbereiding heeft ook te maken met de verzorging en het herstel van je lichaam, denk hierbij aan hersteltrainingen maar je voedingspatroon is misschien nog wel belangrijker. In dit artikel kijken we naar de functie van eiwitten en waarom whey proteine een snelle en goede manier is om eiwitten aan te vullen.

Waarom is deze voorbereiding richting een voetbalwedstrijd zo belangrijk?
Voetbal vraagt veel van het lichaam, niet alleen in de wedstrijd maar ook in de trainingen. Het is namelijk een sport waarbij het hele lichaam fysiek wordt gebruikt en waarbij je vaak tot het maximale gaat. Je wilt elke dag beter worden en hierbij is meer nodig dan veel voetballers misschien denken. Een groot onderdeel van sporten is het fysieke en mentale herstel van het lichaam. Dit herstel kan je vergroten door een goed voedingspatroon aan te houden, zodat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt op het juiste moment van de dag. De twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het herstel van een duursporter zijn koolhydraten maar vooral de eiwitten.

Wat zijn eiwitten en waar zijn ze goed voor?
Eiwitten zijn één van de drie bouwstoffen in je lichaam naast koolhydraten en vetten. Eiwitten worden ook wel proteïnes genoemd. Deze bouwstof levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn belangrijk als de bouwstenen voor het eiwit in je lichaam en zorgen voor herstel en versterking van de cellen. Er zijn negen aminozuren die je moet binnenkrijgen via voeding om je herstel van het lichaam en cellen te vergroten. Ook kan het lichaam de aminozuren vanuit voeding omzetten in glucose en deze stof levert energie voor je lichaam en heb je nodig. Als je aan het sporten bent ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren (dit is niet gevaarlijk en een natuurlijke reactie van het lichaam), deze scheurtjes moeten hersteld worden na de inspanning. Dit is wat eiwitten voor je spieren kunnen doen. Heb jij bijvoorbeeld je eiwitten goed aangevuld met bijvoorbeeld een whey proteine shake na een training/wedstrijd dan zal je merken dat jouw spierpijn veel minder is dan iemand die dit niet heeft gedaan.

Hoe krijg je eiwitten snel binnen na inspanning?
Er wordt vaak aangeraden om je eiwitten aan te vullen binnen een halfuur na je inspanning om het beste resultaat te krijgen. Dit is maar een korte periode, dus hoe vul je je eiwitten snel en effectief aan? Een goede manier om dit te doen zijn whey proteine eiwitshakes. Dit is de meest efficiënte manier om eiwit binnen te krijgen, want deze shakes bevatten de perfecte hoeveelheid die je nodig hebt na inspanning. Whey proteine is op dit moment de meest gebruikte eiwitbron voor sporters en worden snel opgenomen door het lichaam. Whey proteine wordt gemaakt van melk en is een bron van dierlijke eiwitten. Deze whey proteineshakes zijn in verschillende smaken te bestellen.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl