Bayern München wint van hekkensluiter, einde aan indrukwekkende reeks Lewandowski

Door NOS Voetbal, friday 2021-09-24 22:27:32

Bayern München heeft een eenvoudige zege geboekt bij hekkensluiter Greuther Fürth. De koploper was met 3-1 te sterk voor de club die afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga.Opvallend genoeg was Robert Lewandowski niet een van de doelpuntenmakers. De laatste keer dat hij niet wist te scoren in een wedstrijd voor Bayern München, was in februari van dit jaar. Greuther Fürth bood in eigen huis knap tegenstand aan Bayern München en was uit standaardsituaties zelfs een aantal keer gevaarlijk in de eerste helft. Maar de thuisploeg, met Nick Viergever en Jetro Willems in de basis, kon niet voorkomen dat Bayern halverwege met 2-0 voorstond.Thomas Müller maakte het eerste doelpunt van de avond. Hij kreeg de bal via het been van een tegenstander voor zijn voeten en schoot raak via de binnenkant van de paal. Joshua Kimmich verschalkte doelman Sascha Burchert eveneens met een geplaatst schot en verdubbelde zo de voorsprong.Rood voor PavardSnel na rust kreeg Bayern München een tegenvaller te verwerken. Benjamin Pavard kreeg rood na een harde tackle. Ook met tien man lukte het de club uit München kansen te creëren, maar het was Sebastian Griesbeck die de bal in eigen doel werkte en de 3-0 voor Bayern maakte. In de slotfase maakte Cedric Itten nog een eretreffer voor Greuther Fürth. Hij kopte de bal buiten bereik van doelman Manuel Neuer in het doel.