Piazon bezorgt Vitesse in allerlaatste minuut winst tegen NEC

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-09-29 15:25:27

NEC en Vitesse hebben er zondagmiddag in het Goffertstadion weer een spannende derby van gemaakt. Uiteindelijk kreeg Vitesse de thuisploeg in de allerlaatste seconde van de wedstrijd op de knieën. Vitesse begon goed en kwam na tien minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Kelvin Leerdam kopte uit een corner van Lucas Piazon alweer zijn vierde treffer van het seizoen binnen. Maar NEC kwam terug. Twintig minuten later was het eerst Jakob Jantscher die de bal tegen de binnenkant van de paal schoot. Uit de daaropvolgende vrije trap kwam de bal bij Navarone Foor, die verwoestend uithaalde. Daar had Piet Velthuizen nog een antwoord op, maar Christoph Hemlein was er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren. Vlak voor rust kwamen de Arnhemmers echter opnieuw op voorsprong. Pavel Cmovs ging heel licht in de fout ten opzichte van Mike Havenaar, die gretig naar de grond ging. Bij de strafschop die volgde, passeerde Theo Janssen keeper Kalle Johnsson. In de tweede helft waren beide ploegen dicht bij een doelpunt. Aan NEC-zijde schoten danwel kopten Foor, Jantscher en invaller Michael Higdon net naast, terwijl Havenaar de bal net na het fluitsignaal van Pol van Boekel, vanwege een overtreding van Kevin Conboy, tegen de touwen schoot. In de 86'ste minuut kwam de gelijkmaker er dan toch. Marcel Stutter, een andere invaller, kopte de bal door naar Higdon, die de bal langs Velthuizen schoof. Daarna volgde een slotoffensief van Vitesse, waarbij Gaël Kakuta en Davy Pröpper allebei de lat raakten. In de laatste minuut was het dan toch raak, en Lucas Piazon, die vorige week al belangrijk was met twee treffers, schoot de bal van dichtbij binnen. De verschillen op de ranglijst zijn enorm. NEC staat nog steeds laatste in de Eredivisie en Vitesse deel de tweede plek met Ajax en PEC Zwolle, terwijl ze nog een wedstrijd tegoed hebben tegen ADO Den Haag.