Eerste seizoensoverwinning NEC komt ook niet in Almelo

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-10-20 15:20:52

Ook na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo wacht NEC nog immer op de eerste overwinning van het seizoen. Opnieuw ging het in de slotfase mis voor de kwakkelende ploeg uit Nijmegen. De hekkensluiter van de Eredivisie begon wel op uitstekende wijze aan het duel in het Polman Stadion. Al na twee minuten kopte Rens van Eijden de bal langs Remko Pasveer. Enkele minuten later was aanvaller Christoph Hemlein ook trefzeker. Het doelpunt werd echter gemaakt in buitenspelpositie. Diezelfde Hemlein moest vanwege twee zware overtredingen na een half uur spelen met een rode kaart van het veld. NEC hield met tien spelers lang stand en was hard op weg naar de eerste zege sinds februari van dit jaar. Heracles kreeg wel een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Matthew Amoah zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Jens Jurn Streuker bezorgde de bezoekers alsnog een flinke kater. De jonge invaller aan de kant van de thuisploeg prikte in de 87e minuut de 1-1 tegen de touwen.