Koeman: ''Er was maar één ploeg die speelde om te winnen''

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-12-01 20:00:00

Phillip Cocu vond de rol van scheidsrechter Danny Makkelie discutabel. Volgens de PSV-trainer had zijn optreden invloed op het resultaat tegen Feyenoord. Ronald Koeman is het niet eens met de kritiek van zijn collega. ''Er was namelijk maar één ploeg die speelde om te winnen en dat waren wij'', zegt Koeman op de aansluitende persconferentie. Cocu doelde op de uitsluiting van Jeffrey Bruma en de twee strafschoppen: ''Maar tot aan de rode kaart is PSV nauwelijks over de middenlijn geweest'', aldus de winnende coach. ''We hoeven niet te twijfelen of deze wedstrijd een terechte winnaar heeft gekregen.'' Koeman benadrukt de goede prestatie van het collectief: ''We hebben heel goed gespeeld, dit was een teamprestatie. Het is logisch dat er voor ons veel druk op deze wedstrijd stond, na het resultaat van vorige week. In de voorbereiding hebben we aangegeven dat we de meeste kans hebben om de wedstrijd te winnen als we doen waarin wij zelf het beste zijn. Dat hebben we vandaag laten zien. We hebben met veel agressiviteit en kracht gespeeld.'' Ondanks de sterke openingsfase kreeg Feyenoord een domper te verwerken. Adam Maher brak de ban namens PSV: ''Die 0-1 was een streep door de rekening, maar we zijn niet bij de pakken naar gaan zitten'', prijst Koeman de veerkracht van zijn elftal. ''De gelijkmaker van Boëtius kwam natuurlijk op een gelukkig moment (blessuretijd eerste helft, red.). Ik ben met name tevreden over de manier waarop we na rust gespeeld hebben. Ongeacht of de strafschop terecht was of niet, hebben we toen verdiend de winst afgedwongen.''