Espanyol voorkomt in de slotfase een bekerblamage

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-01-15 22:30:00

Espanyol heeft zich met grote moeite weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Spaanse beker. De club uit Barcelona won in de laatste 10 min. met 4-2 van AD Alcorcon. Espanyol had de eerste wedstrijd van de eerstedivisionist verloren met 1-0 en moest voor eigen publiek winnen om een ronde verder te komen. In de return nam AD Alcorcon brutaal het initiatief en kwam zelfs op een 1-0 voorsprong. Door doelpunten van Simão en Sergio Garcia stond Espanyol bij rust toch voor. In de 82e minuut dreigde alsnog de uitschakeling, maar treffers van Victor Alvarez en Pizzi voorkwamen een blamage. Ook Athletic de Bilbao plaatste zich ten koste Real Betis voor de laatste acht. De Basken repareerden een 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd. Door twee treffers van Mikel Rico wonnen de club uit Bilbao met 2-0.