Tomasson pakt punt in eerste wedstrijd tegen SC Heerenveen

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-01-18 22:35:57

Jon Dahl Tomasson begint zijn trainerscarrière in Kerkrade met een gelijkspel. Tegen nummer vijf SC Heerenveen sleepten de Limburgers er een knap 2-2 gelijkspel uit. Toch zag het daar lange tijd niet naar uit. SC Heerenveen kwam na twaalf minuten al op voorsprong. Het was Hakim Ziyech, die een defensieve fout van de Roda-verdedigers afstrafte. Hij schoot de bal vervolgens langs keeper Filip Kurto. Luciano Slagveer kon even later de score verdubbelen, maar miste op één haar na een voorzet van Bilal Basacigoklu. Maar Roda kreeg even later een nog grotere kans. Mitchell Paulissen raakte echter de lat, waardoor Heerenveen ontsnapte. Het werd voor rust nog wel 1-1. Kristian Nemeth tekende voor de eerste treffer van Roda JC onder Jon Dahl Tomasson. Hij liep de bal eenvoudig het doel in. In de tweede helft maakte Bart Biemans bijna de tweede Roda-treffer, maar wel in eigen goal. Een tegentreffer voor de degradatiekandidaat kwam er wel. Maar of dat terecht was? Nee. Henk Dijkhuizen leek een overtreding te maken op Alfred Finnbogason, maar in de herhaling bleek het tegendeel. Maar Pol van Boekel legde de bal toch op de stip en daar wist de IJslandse topscorer wel raad mee. Roda JC kreeg echter haar verdiende gelijkmaker. Guus Hupperts had geen moeite met Christian Kum en schoot de bal vervolgens langs Kristoffer Nordfeldt. Ondanks dit gelijke spel verandert er niks op de ranglijst. SC Heerenveen blijft vijfde en Roda blijft vijftiende.