VC LIVE Eredivisie: Afgelopen! Ajax wint met 1-0 van PSV!

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-01-19 17:29:38

Ajax opent 2014 tegen rivaal PSV. Het verschil tussen de koploper en de subtopper in de eredivisie bedraagt elf punten. Toch is het altijd een beladen duel. Voetbal Centraal volgt de wedstrijd in de Amsterdam ArenA op de voet. AFGELOPEN! Ajax wint met 1-0 van PSV en herovert de koppositie op Vitesse. 90+3 Fischer verzuimt het duel te beslissen. De Deen schiet in het zijnet. 90+2 Arias draait zichzelf in de knoop. Laatste kans voor PSV om gelijk te maken. 90' Veltman haalt de bal op tijd weg. Corner voor PSV, maar Cillessen houdt zijn doel schoon. 90' Drie minuten blessuretijd in de ArenA. Trekt Ajax de 1-0 voorsprong over de streep? 90' Slechte voorzet van Narsingh. Had PSV veel meer mee moeten doen. Cocu wordt er gek van langs de zijlijn. 90' Daley Blind wordt verkozen tot Man of the Match. 89' Het lijkt er niet meer in te zitten voor PSV. De tijd tikt weg. Ajax neemt revanche voor de 4-0 nederlaag in Eindhoven. 87' Locadia blijft op de grond liggen en heeft veel pijn aan zijn kuit. Phillip Cocu kan echter niet meer wisselen. 86' Ook een wissel bij PSV. Maher maakt plaats voor aanvaller Zakaria Bakkali. 85' De Boer kiest voor zekerheid en brengt Christian Poulsen binnen de lijnen. Serero mag gaan uitrusten. 83' Invaller Narsingh valt voorlopig alleen maar op door de keren dat hij buitenspel staat. Ji-Sung Park inmiddels vervangen door Oscar Hiljemark. 79' Depay trekt naar binnen, maar zijn schot wordt gepakt door Cillessen. 79' Slotfase in Amsterdam. PSV op jacht naar de gelijkmaker. Bij een nederlaag wordt het verschil met Ajax veertien punten. 76' Ook een mutatie bij Ajax. Doelpuntenmaker Sigthorsson wordt vervangen door Danny Hoesen. 75' Huurling Ruiz gaat naar de kant. Luciano Narsingh komt binnen de lijnen. 75' Zenuwachtig gedoe in de PSV-defensie. Ajax maakt het de bezoekers bijzonder lastig. 72' Nu is het Klaassen die voor Zoet opduikt. Hij neemt de bal knap aan, maar zijn inzet verdwijnt naast het doel. 71' Zoet houdt PSV op de been door de geweldige knal van Sigthorsson te keren. Ajax wil het duel voortijdig beslissen. 69' Ajax ruikt bloed en gaat op jacht naar de tweede treffer. PSV in een zeer lastige fase nu. Doelpunt van Sigthorsson (1-0):
Sigthorsson by goalsandmore 66' Sfeer zit er goed in na de treffer van de IJslander. Wat kan PSV doen aan de achterstand? 64' GOAL! Sigthorsson opent de score met een kopbal van dichtbij. 60' Schaars probeert het van afstand, maar het schot van de aanvoerder gaat meters naast. Nog steeds geen treffers in de ArenA. 58' Santiago Arias op volle snelheid richting het doel van Ajax. Voorzet is echter zwak. Slechts een corner voor PSV. 56' Klaassen ontdoet zich van Willems, maar de voortzetting van de Ajacied is niet optimaal. PSV kan opruimen. 54' Afstandsschot Klaassen is een makkelijke prooi voor Zoet. Wedstrijd blijft enorm boeiend. PSV heeft het na rust een stuk lastiger. 53' Ali B. legt in de skybox aan 'Mister Ajax' Sjaak Swart uit hoe er gespeeld moet worden. 52' Maher blijft geblesseerd op de grond liggen. PSV-spelmaker wordt behandeld en kan weer verder. 50' Ingreep van Rekik houdt Ajax van scoren af. De goede aanvallende actie was van Schone. Corner voor de thuisploeg. 46' Tweede helft is begonnen. Geen wijzigingen tijdens de rust. 45' Geen blessuretijd in de ArenA. Ajax en PSV gaan rusten met een 0-0 tussenstand. 45' Jeffrey Bruma grijpt tijdig in en voorkomt dat Kolbeinn Sigthorsson gevaarlijk kan worden. 42' Knap aanvallend werk van Van Rhijn. Bal komt uiteindelijk bij Thulani Serero, maar de middenvelder schiet naast. 40' Razendsnelle counter van PSV. Jetro Willems wacht echter te lang en geeft een matige pass op Depay. Cillessen kan ingrijpen. 39' Vrije trap is een prooi voor Cillessen. De rust nadert in Amsterdam. 38' Ajax-spelers zitten niet lekker in de wedstrijd. Niklas Moisander maakt een overtreding en krijgt een vrije trap tegen. 34' Cillessen redt bekwaam op een inzet van dichtbij van Depay. 32' Slappe inzet van Ruiz op de rand van het strafschopgebied. Cillessen kan makkelijk pakken. 31' Ajax nu richting het doel van PSV. Schot van Fischer wordt geblokt. Ruim een half uur gespeeld in de ArenA. 28' Weer Depay die voor gevaar zorgt. Bal komt bij Bryan Ruiz, maar de PSV-aanwinst staat buitenspel. 27' Inzet van Depay, overigens in buitenspelpositie, mist maar net het doel. Grootste kansen voorlopig voor PSV. 26' Depay gaat langs Ricardo van Rhijn, maar de Ajax-verdediger maakt er een hoekschop van. 24' Tweede grote kans Locadia! Schot van de aanvaller verdwijnt maar net naast de paal. 23' Afstandsschot van Stijn Schaars kan Jasper Cillessen niet verontrusten. 19' Steekbal Viktor Fi