FULL TIME: Ajax verslaat AZ en gaat naar de bekerfinale

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-03-27 20:40:00

AZ en Ajax strijden in het AFAS Stadion om een plaats in de finale van de KNVB-beker. Wie speelt op 20 april in de Kuip? Voetbal Centraal volgt de verrichtingen in Alkmaar op de voet. Scoreverloop: 90' Afgelopen in Alkmaar! Mede dankzij een uitblinkende Vermeer plaatst Ajax zich voor de bekerfinale. Op 20 april is PEC Zwolle de tegenstander. 83' Duarte krult de bal naast. Tijd tikt weg voor de thuisploeg. 70' Knappe redding Vermeer op hard schot van Gudmundsson. Uit de corner kopt Elm maar net naast. Openingstreffer Ajax van Schöne:
Lasse Schöne by goalsandmore 48' GOAL! Ajax op 0-1 door een rake vrije trap van Lasse Schöne! 47' Mattias Johansson krijgt rood! Door een overtreding op Lesley de Sa moet de rechtsback vertrekken! 46' Tweede helft begonnen. Stefano Denswil vervangt Nicolai Boilesen. Blind naar linksbackpositie. 45' Een enerverende eerste helft eindigt zonder doelpunten. 34' Kenneth Vermeer keert de inzet van Aron Jóhannsson! 33' Binnen een minuut krijgt Joel Veltman twee gele kaarten en staat Ajax met tien man. AZ krijgt een penalty. 27' Geweldige redding Esteban op inzet van Daley Blind. 23' Nog geen doelpunten halverwege de eerste helft in Alkmaar.