Vitesse laat mogelijkheden liggen en speelt gelijk tegen Ajax

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-06 16:36:50

Vitesse heeft in eigen huis punten laten liggen tegen koploper Ajax. De Arnhemmers hadden bij rust op een riante voorsprong kunnen staan, ware het niet dat ze niet bepaald effectief met de kansen omsprongen. Ajax deed dat vlak na rust wel onmiddellijk. Na een denderende eerste helft van Vitesse, waarin Ajax er bijna niet aan te pas kwam, schoot Kolbeinn Sightorsson onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal en Oranje-aanvoerder Robin van Persie pas een minuut onderweg in het tweede bedrijf de bezoekers naar 1-1. Dat was ook de eindstand. Vitesse scoorde dus slechts één keer. Ajax, dat bij een misstap van Feyenoord middels een overwinning kampioen kon worden, werd bij vlagen weggespeeld in de eerste helft. Guram Kashia kopte op de paal en Bertrand Traoré was kansrijk, alvorens laatstgenoemde na 25 minuten wel doel trof. De als spits spelende huurling van Chelsea tikte van dichtbij binnen. Er kwam geen ommekeer, integendeel. Vitesse had nog moeten scoren: Zakaria Labyad, Marko Vejinovic en Christian Atsu lieten grote mogelijkheden liggen. Na de goal van Sigthorsson, die Ajax een punt opleverde, waren de ploegen in evenwicht. Door de remise bezitten de Amsterdammers nu 66 punten; zes punten meer dan naaste belager Feyenoord. Feyenoord slaat door het puntenverlies van Vitesse een gat met de Arnhemmers van eveneens zes punten. Frank de Boer zal tevreden zijn met het gelijkspel. Minpuntje is dat De Boer volgende week tegen ADO Den Haag niet kan beschikken over Daley Blind en Ricardo van Rhijn, die geel kregen en daardoor geschorst zijn voor de mogelijke kampioenswedstrijd.