NEC pakt belangrijk punt in Alkmaar door late treffer Conboy

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-13 16:37:48

NEC heeft op bezoek bij AZ een belangrijk punt gepakt. De thuisploeg leek op weg naar een overwinning, totdat Kevin Conboy in de slotfase binnen kopte. Door de 1-1 is AZ wel zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. PEC Zwolle, de huidige nummer negen, kan de ploeg van Dick Advocaat namelijk niet meer achterhalen. NEC vergroot daarmee de voorsprong op hekkensluiter Roda JC. Het verschil bedraagt drie punten. NEC hield vrij simpel stand tegen de druk van AZ in de eerste helft. Na rust nam AZ wel de leiding. Lasse Nielsen maakte hands in het strafschopgebied en zag Nemanja Gudelj vanaf elf meter doel treffen. AZ miste nog veel mogelijkheden en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus met het late doelpunt van Conboy. Overige uitslagen Eredivisie: FC Utrecht - Heracles Almelo 2-1 RKC Waalwijk - PEC Zwolle 1-1