De Graafschap verslaat Fortuna, Sparta geeft winst weg

Door Voetbalcentraal, monday 2014-04-28 21:40:59

De Graafschap staat met anderhalf been in de volgende ronde van de Play-Offs. De Gelderlanders wonnen in Sittard simpel met 1-4 van Fortuna en verschaften zichzelf daarmee een heel goede uitgangspositie. De Graafschap begon slecht aan het duel, maar werd langzamerhand beter. De Graafschap scoorde dan ook verdiend de 0-1 via Nathan Kabasele. Na rust volleerde hij op fraaie wijze ook de 0-2. Fortuna was daarna niet in staat om de wedstrijd nog spannend te maken en kwam in de 76ste minuut op een 0-3 achterstand, toen Dean Koolhof de bal over Ferhat Kaya heenlobte. Vervolgens tekenden Lars Gulpen (Fortuna) en Vincent Vermeij (De Graafschap) voor de 1-4 eindstand. Later reacties vanuit Sittard van de trainer van Fortuna Sittard en De Graafschap (respectievelijk Willy Boessen en Jan Vreman) en Fortuna-verdediger Kevin Kis. Andere uitslag play-offs: Sparta Rotterdam - FC Eindhoven 1-1