Arsenal stuurt WBA met minimale zege terug naar huis

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-05-04 17:49:00

Arsenal heeft gedaan wat het moest doen in de voorlaatste speelronde. Op eigen veld werd gewonnen van West Bromwich Albion (1-0), maar overtuigend was het spel niet. The Gunners lijken zich te hebben neergelegd bij een vierde plaats, die hen dwingt tot het spelen van voorrondes voor de Champions League. WBA, dat nog niet geheel zeker is van lijfsbehoud in de Premier League, was duidelijk een maatje te klein voor Arsenal. Toch bleef de wedstrijd tot het laatste moment spannend, omdat de thuisploeg weigerde de vroeg behaalde voorsprong uit te bouwen. Al na veertien minuten was het raak via Olivier Giroud, die keuring raak kopte uiet een hoekschop van Santi Cazorla. Zowel in de eerste als de tweede helft had Arsenal alle kansen om uit te lopen op WBA en zo de druk op nummer drie Chelsea te vergroten. De mannen van Arsène Wenger leken echter niet meer te geloven in de derde stek. Mathieu Flamini en Cazorla gingen slordig met hun mogelijkheden om. De gasten kwamen er weinig aan te pas, al waren Graham Dorrans en direct daarna Saido Berahino even dichtbij een treffer. In de slotfase probeerde Arsenal het publiek op meer treffers te trakteren, maar Lukas Podolski en Mesut Özil hadden het vizier niet op scherp staan.