Atlético Madrid verliest bij Levante, Chelsea speelt gelijk

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-05-04 19:19:34

Atletico Madrid heeft in de Spaanse titelstrijd pijnlijk puntverlies geleden bij Levante. De Spaanse middenmoter won met 2-0 van de Spaanse koploper. Elders in Europa kon Chelsea ook niet winnen van een lager geklasseerd team. Ze speelden met 0-0 gelijk tegen Norwich. Op de overwinning van Levante was vrij weinig af te dingen. Al na zeven minuten kwam de ploeg uit Valencia op voorsprong, toen Atletico-verdediger Felipe Luis zijn eigen doelman verraste. Na rust was de koploper dicht bij de gelijkmaker via Diego Costa, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. David Barral prikte de 2-0 na een uitstekende counter binnen. Atletico Madrid moet door de nederlaag in principe de komende twee wedstrijden winnen om kampioen te worden. Dit kan alleen eerder gebeuren, wanneer Real Madrid punten morst in hun komende wedstrijden. Atletico Madrid ontvangt volgende week Malaga en reist op de laatste speeldag af naar FC Barcelona. Chelsea speelde gelijk tegen Norwich City en ziet daardoor hun laatste hoop op de titel wegvagen. De Londenaren stonden op twee punten van de koplopers Liverpool en Manchester City, maar hoeven na dit gelijkspel niet meer te rekenen op de titel. Als Liverpool morgen wint van Crystal Palace, zal Chelsea definitief dit seizoen zonder prijzen afsluiten