AZ neemt in kwartier tijd ruim afstand van SC Heerenveen

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-05-07 23:15:26

AZ hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken om de return van aanstaande zondag tegen SC Heerenveen in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. Voor eigen publiek won AZ met 3-0 door een sterke fase in de eerste helft. AZ zorgde voor een zeer attractieve eerste bedrijf. Celso Ortiz bekroonde het goede spel van de thuisploeg door een rebound te benutten na een knap schot van Steven Berghuis dat op de paal eindigde. Er stond toen een klein half uur op de klok. Binnen een kwartier tijd had AZ de voorsprong al verdrievoudigd. Joost van Aken veroorzaakte een strafschop en zag Nemanja Gudelj binnenschieten vanaf elf meter. Twee minuten later omspeelde Berghuis doelman Kristoffer Nordfeldt en zorgde voor de marge van drie treffers. Nordfeldt redde in de tweede helft, die minder spectaculair was, nog op inzetten van Johann Berg Gudmundsson en invaller Willy Overtoom, waardoor de schade voor Heerenveen nog enigszins beperkt bleef. Toch zal het duel in Friesland komend weekend normaal gesproken een formaliteit moeten zijn voor AZ.