Rutten houdt hoop bij FCDB: "In voetbal is niets onmogelijk"

Door Voetbalcentraal, friday 2014-05-09 00:20:49

DEN BOSCH – Drie goals tegen. Het overkwam FC Den Bosch nog niet zo vaak. Moreno Rutten weet zich één wedstrijd nog heel goed te herinnen: Excelsior-uit (4-1). Donderdag won die ploeg met 1-3 in de halve finale van de Jupiler Play-offs. Drie goals. Werk aan de winkel, dus. TEKST: Maarten de Jong Wat een verschil tussen helft één en helft twee. Voor rust maakte Rutten overuren op de linkerflank. Hij kwam vaak over ploeggenoot Furghill Zeldenrust heen om te proberen een gouden voorzet te geven. In het tweede bedrijf kwam hij maar niet over de middenlijn. Was ook lastig, meende de vleugelverdediger. En dat had dan weer te maken met de rode kaart van Tim Hofstede, een minuut voor rust. “We gingen 4-4-1 spelen en hadden op snelheid langs de buitenkant op moeten komen”, meende Rutten na het duel in De Vliert in gesprek met Voetbal Centraal. “Heel af en toe kwamen we er met lopende mensen nog uit. Ik had zelf eigenlijk geen kracht meer om de bal nog voor te geven.” FC Den Bosch moest in de tweede helft achteruit. Trainer Ruud Kaiser koos er voor om Istvan Bakx te slachtofferen en liet Jelle De Bock invallen. Verdedigend werd het team sterker, aanvallend leverde zij in aan kwaliteit. Spits Erik Quekel en later Tom van Weert kon in zijn eentje ook niets uitrichten. Dat was jammer voor de thuisclub, want na de vroege goal van Quekel in de veertiende minuut leek er meer in te zitten. “We verzuimden om het tweede doelpunt te maken”, zag Rutten dan ook. Rick Kruys, Sander Fischer en Kevin Vermeulen schoten fraai binnen voor Excelsior. Daardoor wordt de missie van FC Den Bosch in Rotterdam zondag erg lastig. De marge is nu twee doelpunten. Er zijn er drie nodig om dus zeker te zijn van de volgende ronde. Moet lukken, stelde Rutten. “In het voetbal is niets onmogelijk.” Klein beetje houvast: FC Den Bosch won dit seizoen ook met 3-0 van Excelsior. Met drie goals verschil, dus.