Groningen vernedert Vitesse en gaat naar finale play-offs

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-05-10 20:37:20

Vitesse weet ook niet in eigen stadion te winnen van FC Groningen. Sterker nog: de bezoekers gaven een pak slaag aan de Arnhemmers. Het werd uiteindelijk 1-4 voor de ploeg van Erwin van der Looi. Beide ploegen begonnen met veel strijd en inzet. Dat leverde echter geen vroege doelpunten op. De eerste serieuze kans was voor Mike Havenaar, maar de spits kopte naast. Even later lag de bal aan de andere kant in het net. Chery legde vanaf een meter of dertig aan en ramde de bal achter doelman Velthuizen. Vlak voor rust had Labyad de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn krullende schot ging net naast het doel van Bizot. Bosz wisselde in de rust Kashia en Traoré, die zich te weinig lieten zien. Zij werden vervangen door Mori en Qazaishvilli. Zivkovic had direct na rust FC Groningen op 2-0 kunnen zetten maar Mori greep net op tijd in. Even later schoot diezelfde Zivkovic net langs. Niet veel later kwam Vitesse echter gelijk via Pröpper. Direct na de aftrap was het aan de andere kant raak. Met wat geluk zette Zivkovic FC Groningen op voorsprong. Even later had Zivkovic zijn derde goal op de schoen maar Velthuizen had een prima reflex in huis. Zeven minuten voor tijd scoorde Kostic nummer drie voor de club uit het hoge Noorden. Niet veel later schoot Labyad nog op de lat. Vlak voor het eindsignaal scoorde Kostic nog zijn nummer twee van de avond. De Serviër schoot fraai in de hoek raak. Daarna vond scheidsrechter Vink het wel genoeg. FC Groningen wint met 4-1 en mag hopen op Europees voetbal. In de volgende ronde treft de ploeg van Van der Looi AZ of SC Heerenveen. Dat duel wordt om 20:45u gespeeld.