Frankrijk kwartfinalist dankzij twee late goals tegen Nigeria

Door Voetbalcentraal, monday 2014-06-30 20:10:02

Het ging niet eenvoudig, maar Frankrijk is dan toch kwartfinalist. In de achtste finale versloeg de ploeg van bondscoach Didier Deschamps Nigeria met 2-0. In de 79e minuut kopte Paul Pogba 1-0 binnen. De 2-0 in blessuretijd was een eigen goal van Joseph Yobo. Deschamps zal zichzelf nog wel eens achter de oren krabben. Hij koos er voor om met Arsenal-spits Olivier Giroud te starten. Karim Benzema moest daardoor vanaf de linkerflank komen. Dat ging de aanvaller van Real Madrid, die in topvorm verkeert, niet best af. Dat hij slechts zestien balcontacten had in de eerste helft, zegt veel. Frankrijk had lange tijd over geluk niet te klagen. Een doelpunt van Emmanuel Emenike werd voor rust afgekeurd, omdat hij net buitenspel stond. Aan het begin van de tweede helft ontsnapte Blaise Matuidi voor een horrortackle op Ogenyi Onazi aan rood. Daarvoor hadden de Fransen pas een grote kans gecreƫerd, maar Pogba's fraaie volley werd even fraai gekeerd door Vincent Enyeama. Met invaller Antoine Griezmann in het team voor de falende Giroud werden de Fransen na rust steeds gevaarlijker. Enyeama leverde nog enkele puike reddingen af, maar blunderde bij het doelpunt van Pogba. De keeper ging onder een corner door, waarna de Juventus-middenvelder simpel kon inkoppen. Een slotoffensief van Nigeria zat er niet in. Sterker nog, in minuut 91 werd het 2-0. Ruststand: 0-0 Eindstand: 2-0 Scoreverloop: '79 Pogba (Valbuena) 1-0 '90 Yobo (eigen goal) 2-0 Opstelling Frankrijk: Lloris 7; Debuchy 6, Varane 6, Koscielny 6 Evra 6; Pogba 6, Matuidi 5, Cabaye 7; Valbuena 7, Giroud 4 ('62 Griezmann), Benzema 5 Opstelling Nigeria: Enyeama 6; Ambrose 6, Yobo 5, Omeruo 6, Oshaniwa 6; Onazi 6 ('59 Gabriel), Mikel 7; Odemwingie 7 Musa 6, Moses 6 ('89 Nwofor), Emenike 6 Gele kaarten: Matuidi (Fra) Rode kaart: -