Cortie teleurgesteld ondanks debuut: "T is 'm niet geworden"

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-09 01:38:12

ZWOLLE – Winnen voelt altijd lekker. Met 0-1 winnen is ook winnen. Of verzin maar een ander cliché. Yannick Cortie had ze best willen gebruiken. Dan had hij tenminste een wat beter gevoel overgehouden aan zijn eerste competitiewedstrijd voor FC Utrecht. Verliezen van PEC Zwolle (2-0), nee, daar had hij helemaal niets aan. TEKST: Maarten de Jong “T is hem niet geworden”, merkte hij na het duel in het IJsseldelta Stadion op in gesprek met Voetbal Centraal. “Dat is jammer. Het gevoel van de nederlaag gaat overheersen, morgen ook nog wel. Later denk ik misschien dat het leuk is om zestig minuten te hebben gespeeld. Hopelijk wordt dat aantal snel hoger.” Het ging best aardig met Cortie. Zijn directe tegenstander Jody Lukoki had veel meer moeite met de invaller dan met Christian Kum, die al na een half uur spelen uitviel. Geblesseerd, zo verklaarde zijn vervanger. “Dat was hij gisteren al op de training. Hij had wat last met wenden en keren. Ik moest voor de wedstrijd al een korte warming-up doen, omdat Chris last had van zijn lies. Toen had ik al wel in mijn achterhoofd dat ik zou kunnen gaan spelen.” Kum kwam er totaal niet aan te pas tegen PEC Zwolle. Zoals eigenlijk het hele team het voor rust moeilijk had. Hoog druk zetten bleek niet slim. De snelle Ryan Thomas en met name Lukoki kregen de ruimte om toe te slaan. Het is dat niemand scherp was voor het doel en dat Robbin Ruiter oplette, anders was de wedstrijd al voor rust beslist geweest. In de tweede helft ging het veel beter met FC Utrecht. De ploeg bewaarde steeds meer rust en kon zelf ook aan aanvallen denken. Maar ja: toen kwam die tegengoal. Na 75 minuten spelen scoorde Jesper Drost op aangeven van Lukoki. In de extra tijd maakte Soufian Moro vanaf zijn eigen helft 2-0. Verliezen met 1-0 is ook verliezen, verliezen met 2-0 is net ietsje zuurder. Verliezen doet gewoon zeer. Doe Cortie de volgende wedstrijd maar gewoon drie punten. Dat vindt hij een stuk leuker.