Eigen goal Pellè doet Southampton de das om in oefenduel

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-09 20:52:00

Southampton heeft de laatste serieuze oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen met 0-1 verloren van Bayer Leverkusen. De formatie van de kersverse trainer Ronald Koeman ging onderuit door een eigen doelpunt van een andere nieuweling, Graziano Pellè. Koeman stuurde een handjevol ex-Eredivisionisten het veld in, want behalve Pellè verschenen ook Dusan Tadic en Maya Yoshida aan de aftrap. Laatstgenoemde zorgde voor het eerste moment van sensatie, zijn poging raakte de paal. Kort daarna was Pellè met het hoofd ook dichtbij de openingstreffer, Southampton deed voor de rust zeker niet onder voor Leverkusen. Toch was het de nummer vier van de Bundesliga die met de overwinning aan de haal zou gaan. Vlak nadat een prachtige mogelijkheid voor Gonzalo Castro doel miste, kopte Pellè op ongelukkige wijze de bal in eigen doel. Southampton-doelman Artur Boruc kon de inzet van de oud-Feyenoorder niet keren en kreeg zodoende na 57 minuten spelen de enige treffer van de wedstrijd om de oren.