Feyenoord verslaat tiental ADO Den Haag pas in slotminuut

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-08-10 14:33:28

Feyenoord is het seizoen met een overwinning begonnen. In een hard duel met ADO Den Haag, overigens zonder al te veel goed voetbal, kwam het elftal van Fred Rutten lange tijd niet tot scoren. In de slotminuut kopte invaller Mitchell te Vrede alsnog raak (0-1). De bezoekers uit Rotterdam hadden voor rust een overwicht, maar tot grote kansen leidde dat niet. De groen-gele formatie was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Oud-Feyenoorder Gianni Zuiverloon en Dion Malone raakten de lat met hun pogingen. Voor Feyenoord was Lex Immers het gevaarlijkst. Vlak voor rust kreeg Mitchell Schet voor een licht vergrijp zijn tweede gele kaart. De verdediger moest derhalve richting de kleedkamers. Na de hervatting vergat Feyenoord te voetballen en werd de confrontatie in het Kyocera Stadion steeds vervelender. Arbiter Danny Makkelie, die zich niet populair maakte bij de aanhang van de thuisclub, trok naast de rode kaart voor Schet maar liefst dertien gele kaarten. Pas bij het scheiden van de markt gaf het tiental van ADO Den Haag zich gewonnen. Te Vrede was het meest alert bij een vrije trap en kopte zijn ploeg naar de winst in de hofstad. Het doelpunt van Mitchell te Vrede: