Arsenal maakt er drie in drie minuten, Koeman wint weer

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-09-20 18:31:00

Arsenal heeft bij Aston Villa zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. Dankzij een knotsgekke fase in de eerste helft werd het 0-3 voor the Gunners, die nu weer omhoog mogen kijken in de Premier League. Dat geldt al helemaal voor Southampton. De formatie van Ronald Koeman versloeg Swansea City en staat voorlopig tweede. Aston Villa was in de eerste vier competitieduel ongeslagen gebleven en ging het duel met Arsenal dan ook vol vertrouwen tegemoet. Dat was direct zichtbaar, want de ploeg nam het initiatief en creëerde kansen. De grootste mogelijkheden waren voor Ciaran Clark (kopbal) en Fabian Delph. Toch was het de bezoekende partij die als eerste tot scoren kwam. Mesut Özil rondde af op aangeven van Danny Welbeck en daarmee gaf hij het startsein voor een krankzinnige fase in de wedstrijd. Aston Villa was de regie volledig kwijt na de achterstand en kreeg direct een tweede tegentreffer om de oren. Nu was Welbeck de afmaker en Özil de aangever. Toen Aly Cissokho nog geen minuut later een voorzet van Kieran Gibbs in zijn eigen doel werkte, was de wedstrijd beslist in een tijdsbestek van ruim drie minuten. Aston Villa kwam de driedubbele tegenslag niet te boven en Arsenal weigerde op zoek te gaan naar meer doelpunten in de tweede helft. Overige uitslagen: Swansea City - Southampton 0-1 Newcastle United - Hull City 2-2 Burnley - Sunderland 0-0