Real Madrid trek aan het langste eind in boeiende Clásico

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-10-25 20:19:00

Real Madrid is drie punten dichterbij koploper FC Barcelona gekomen. In een rechtstreekse confrontatie tussen de twee aartsvijanden scoorde Neymar al na drie minuten, maar ging de Koninklijke met de winst aan de haal. De 261ste editie van El Clásico was direct boeiend. De supporters keken uit naar de beladen clash en zij werden verwend in het Santiago Bernabéu. Barcelona trad aan met een droomvoorhoede, bestaande uit Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar. Laatstgenoemde stond al na enkele minuten in de schijnwerpers, nadat hij twee Madrileense verdedigers passeerde en vervolgens ook doelman Iker Casillas het nakijken gaf: 1-0. Barcelona kreeg in de eerst acht speelrondes nog geen enkele tegentreffer te verwerken, maar na de flitsende start wist Real Madrid de Catalaanse defensie toch drie maal te kraken. Na een handsbal van Gerard Piqué mocht Cristiano Ronaldo een strafschop nemen en uit die buitenkans maakte hij de gelijkmaker. In de tweede helft greep de thuisploeg de leiding en die zou niet meer uit handen worden gegeven. Pepe kopte raak uit een hoekschop van Toni Kroos en nog voordat Barça van de schrik was bekomen had Real opnieuw gescoord. Uit een razendsnelle counter, die tot stand kon komen na een misverstand tussen Andrès Iniesta en Javier Mascherano, bracht Karim Benzema zijn team op een veilige voorsprong. Daarmee bepaalde hij tevens de eindstand.