FC Groningen rekent zonder moeite af met FC Volendam

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-12-17 23:20:00

FC Groningen heeft zich bij de laatste acht ploegen in de KNVB-beker geschaard. De noorderlingen rekenden in eigen huis af met FC Volendam (3-0) en hoefden daar niet eens diep voor te gaan. Vlak voor rust opende Mimoun Mahi de score in de Euroborg. Hij kroop met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en schoot via de paal binnen: 1-0. FC Volendam kon daar weinig tegenover stellen, alleen Ludcinio Marengo zorgde soms voor enig gevaar. In de tweede helft was het wachten op de beslissing. Doelman Theo Zwarthoed hield de Wijdbroeken nog lang in de race, maar kon de 2-0 niet voorkomen. Mahi werd neergelegd en scheidsrechter Richard Liesveld kende een pingel toe, die werd verzilverd door Nick van der Velden. Diep in de slotfase bouwde Michael de Leeuw de marge nog iets verder uit, met een bekeken schot gaf hij Zwarthoed het nakijken: 3-0.