Attractief FC Groningen legt Go Ahead het zwijgen op

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-02-01 00:03:00

FC Groningen heeft de midweekse bekerzege op Vitesse een goed vervolg gegeven in de competitie. Go Ahead Eagles werd in de Euroborg van het kastje naar de muur gestuurd en mag van geluk spreken dat het slechts 2-0 werd. Bij rust was de stand 1-0 en die voorsprong had FC Groningen te danken aan Albert Rusnák. De van SC Cambuur overgekomen Slowaak besloot van grote afstand uit te halen en zag de bal in het doel belanden, keeper Mickey van der Hart schatte de uithaal verkeerd in. In de tweede helft probeerde Go Ahead van alles, maar het kwam niet in de buurt van het FC Groningen-doel. De thuisploeg nam direct het initiatief en deed met aanvallend spel aan klantenbinding. Jarchinio Antonia, Michael de Leeuw en Tjarron Chery verzorgden hoogstandjes, maar alleen laatstgenoemde zou nog tot scoren komen. Na een fraai hakje van Antonia schoot de linkspoot van dichtbij binnen en daarmee was het lot van Go Ahead definitief bezegeld.