Nederlanders trefzeker bij Bayern, Hertha en Wolfsburg

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-02-07 21:17:00

Bayern München heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. Op bezoek bij VfB Stuttgart werd zakelijk gewonnen (0-2) en daarmee blijft de afstand tot de naaste achtervolger acht punten. Stuttgart bood in de eerste helft nog flink tegengas en raakte bij een fraaie aanval zelfs de paal. Bayern had het geluk echter aan de zijde en kwam zelf op voorsprong via Arjen Robben. De Nederlander ramde de bal met een volley binnen. Kort na rust maakte David Alaba de 0-2, waarna de voorsprong van der Rekordmeister niet meer in gevaar kwam. VfL Wolfsburg, de nummer twee van de Bundesliga, had in eigen huis geen moeite met Hoffenheim. Bas Dost zette de runner-up al na twee minuten op voorsprong en na een half uur spelen kopte Kevin de Bruyne de 2-0 binnen. Het Belgische toptalent onderscheidde zich diep in de tweede helft nog eens, door op aangeven van Dost de 3-0 te produceren. In een roerige wedstrijd tegen Mainz 05 kwam ook Hertha BSC tot winst. Jens Hegeler bracht de hoofdstedelingen vanaf elf meter aan de leiding en vlak voor de pauze tekende Roy Beerens voor de 0-2 aan. Vriendschappelijk was het duel niet, beide ploegen eindigden met tien man. Loris Karius moest al in de eerste helft inrukken na een directe rode kaart en bij Hertha BSC moest Fabian Lustenberger de kleedkamer opzoeken na twee maal geel. Overige uitslagen: SC Freiburg - Borussia Dortmund 0-3 1.FC Köln - Paderborn 0-0 Hamburger SV - Hannover 96 2-1