Luuk de Jong schiet PSV naar de drie punten met hattrick

Door Voetbalcentraal, friday 2015-02-13 21:49:58

PSV heeft in een aantrekkelijke wedstrijd van AZ gewonnen. Luuk de Jong was de grote man bij PSV. De spits maakte een loepzuivere hattrick. De beginfase van het duel was al attractief. Na twee goede kansen voor Robert Mühren was het PSV dat counterde. Na een schot van Georginio Wijnaldum bleek Luuk de Jong de meest oplettende speler. Hij schoot de rebound feilloos binnen en zette de Eindhovenaren zo op voorsprong. Amper vijf minuten later scoorde De Jong opnieuw. Na een voorzet van Willems kon de spits binnenkoppen. AZ leek snel bekomen van de tegenslag. De Alkmaarders kwamen meer in het stuk voor en dat resulteerde ook in een goal. Markus Henriksen bleek het eindstation van een prima aanval van AZ. Na een goede actie van Steven Berghuis kon Henriksen AZ weer wat hoop geven: 1-2. AZ kreeg nog wat kleine kansen, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft. Na de thee ging AZ vrolijk verder waar het gebleven was. Vijf minuten gaf Berghuis een keurige assist op Robert Mühren. Die schoot de bal snoeihard achter Zoet. Na de gelijkmaker kwam PSV ook weer wat beter in de wedstrijd. Na precies een uur spelen lieten de Brabanders dat ook zien op het scorebord. Jetro Willems en Memphis Depay zetten kanp een een-tweetje op. Die laatste gaf een assist op de vrijstande Georginio Wijnaldum, die zijn ploeg weer op voorsprong zette. PSV leefde op en gooide het vol op de aanval. Dat had resultaat. Opnieuw was het De Jong die scoorde: een loepzuivere hattrick. Dit keer was er geen assist van Willems, maar van Luciano Narsingh. AZ bleek definitief verslagen. PSV blijft koploper met vijftien punten voorsprong op Ajax. De Amsterdammers komen zondag nog wel in actie, tegen FC Twente. Ook AZ blijft staan waar het stond: vierde. PEC Zwolle kan die positie overnemen als het zondag wint van Go Ahead Eagles.