Ontketend FC Utrecht stunt tegen AZ in doelpuntenfestijn

Door Voetbalcentraal, sunday 2015-03-08 18:50:40

AZ heeft in de strijd om de derde plaats pijnlijk puntverlies geleden. Op bezoek bij FC Utrecht werd met 6-2 van de thuisploeg verloren. De formatie van Robbie Alflen is daarentegen nu al vier wedstrijden ongeslagen. FC Utrecht was er duidelijk op uit het publiek te vermaken tegen de Alkmaarders. Vanaf het eerste fluitsignaal was de wedstrijd een spektakel en na twee minuten lag de bal al in het net, toen Willem Janssen op aangeven van Sébastien Haller raak kopte. In het daaropvolgende kwartier werd AZ helemaal naar de slachtbank geleid. De ontketende Domstedelingen kwamen via Mark Diemers in de tiende minuut en een penalty van Haller al na zeventien minuten op 3-0. Pas na rust kon AZ via invaller Aron Jóhansson iets terug doen, maar een echte wedstrijd werd het nimmer meer in Utrecht. Zeker niet toen Haller in de 68ste minuut na opnieuw vermeend hands weer mocht aanleggen vanaf elf meter. De Fransman faalde niet en zag een kwartier later de voorsprong weer uitgebreid worden, toen Kristoffer Peterson de 5-1 op het scorebord zette. Uiteindelijk scoorde AZ nog wel via Mattias Johansson, maar het slotakkoord was voor FC Utrecht. Eduard Duplan mocht de zesde Utrechtse treffer maken.