Jansen: "Misschien stap gezet, maar willen Luik nog inhalen"

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-04-18 02:58:07

HENGELO - FC Twente Vrouwen ligt op koers om voor het derde seizoen op rij een ticket voor de UEFA Women's Champions League te bemachtigen. Mede dankzij een doelpunt van Ellen Jansen werd AA Gent met 2-1 verslagen. Volgende week wacht de cruciale wedstrijd tegen Standard Luik. Het wordt voor de Tukkers vrijdag alles of niets. Bij een nederlaag staan ze met nog drie wedstrijden te gaan acht punten achter de koploper van de BeNe League, bij een zege is het verschil twee punten. Ajax Vrouwen verloor met 1-2 van Club Brugge en lijkt veroordeeld tot de derde plaats in de stand. "We hebben misschien een grote stap gezet als het gaat om de Champions League", gaf aanvalster Jansen na het duel in Hengelo aan in gesprek met Voetbal Centraal. "Maar: we willen de titel in de BeNe League winnen, dus moeten we nog steeds Standard Luik inhalen. Dit was misschien wel onze minste wedstrijd van het seizoen, maar we hoeven niet altijd mooi te winnen." Haar team wilde in aanloop naar die wedstrijd AA Gent verslaan en dat is dankzij de 2-1 zege gelukt. Maayke Heuver opende nog voor rust de score, Liv Aerts zette de gasten met nog zo'n twintig minuten te gaan op 1-1. Jansen schonk naar team uiteindelijk de winst. Na het duel was er van echte vreugde geen sprake bij FC Twente Vrouwen. Linksback Siri Worm viel geblesseerd uit. De ernst van die kwetsuur moet nog vastgesteld worden, maar de kans bestaat dat de international voorlopig toe moet kijken. Foto: Remko Kool, Goalphoto