Oranjeleeuwinnen winnen uitzwaaiwedstrijd met ruime cijfers

Door Voetbalcentraal, wednesday 2015-05-20 20:54:11

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft de uitzwaaiwedstrijd voor het WK in Canada gewonnen met grote cijfers. Estland werd verslagen met liefst 7-0. Bij rust stonden de Oranjeleeuwinnen al voor met 4-0. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Oranjeleeuwinnen. Jill Roord kon de bal net niet binnen glijden. Na dertien minuten spelen kwam Nederland op voorsprong. Roord stoomde op en schoof de bal heel rustig langs de keepster van Estland. Geen minuut later was het opnieuw raak. Daniëlle van de Donk zette zelf de aanval op en tikte vervolgens de voorzet vanaf links van Eshly Bakker in. Eshly Bakker in duel met Estland speelster Anete Paulus. De spits wist tegen Estland het net niet te vinden. © ProShots Na 25 minuten spelen wist ook Merel van Dongen het net te vinden. Ze verraste de keepster door een vrije trap direct met een lastige stuit binnen te schieten. Vijf minuten voor rust kwam Oranje nog op 4-0 te staan. Bakker gaf voor en Van de Donk tikte binnen. Het was de tweede treffer van de avond van de PSV/FC Eindhoven speelster. Direct na rust kreeg Oranje een penalty. Desiree van Lunteren miste de strafschop. De rebound werd door Shanice van de Sanden alsnog binnengeschoten. Niet veel later had Bakker de 6-0 op haar schoen. Na een fraaie actie van Roord wist de spits net niet te scoren. Vijf minuten voor tijd kwam die zesde treffer er alsnog. Van de Sanden gaf de bal voor, Invalster Renate Jansen kopte de 6-0 binnen. Het slotakkoord was van Jansen, die de 7-0 binnentikte. Bij de Oranjeleeuwinnen debuteerden Marthe Munsterman en Maran van Erp. Door de zege gaan de Oranjeleeuwinnen met veel vertrouwen naar Canada. In juni vindt daar het WK plaats.