Vitesse houdt uitzicht op Europees ticket na zege op PEC

Door Voetbalcentraal, thursday 2015-05-21 22:41:51

PEC Zwolle lijkt een nieuw Europees avontuur te kunnen vergeten. De Zwollenaren hoopten na de KNVB Beker-winst van vorig seizoen ook dit seizoen een kans te maken op een ticket voor de Europa League, maar in de eerste halve finale van de play-offs was Vitesse met 1-2 te sterk. De return lijkt een lastig karwij. PEC Zwolle behaalde vorig seizoen al Europees voetbal en was dit seizoen al dichtbij, toen het in de finale van de KNVB Beker hun meerdere moest erkennen in FC Groningen. Via de play-offs krijgen de Zwollenaren echter een herkansing en in de eerste helft liet de formatie van Ron Jans zien niet voor spek en bonen mee te doen. Dankzij een goal van nota bene Maikel van der Werff, die komende zomer PEC verruilt voor Vitesse, ging de thuisploeg zelfs met een 1-0 voorsprong rusten. Na rust stelde Vitesse orde op zaken. De Arnhemmers kwamen wat beter in hun spel en maakten in de 68ste minuut de gelijkmaker. De doelpuntenmaker was invaller Marko Vejinovic, die profiteerde van een fout van PEC-keeper Warner Hahn. Zes minuten later draaide Valeri Qazaishvili de score compleet om in het voordeel van de uitploeg. De return staat komende zondag op het programma.