Spanje wint topper van Slowakije en is koploper in groep C

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-09-05 22:37:51

Slowakije stond maandenlang bovenaan in groep C en had alles gewonnen, maar moet na zaterdagavond de eerste plek afstaan aan Spanje. De ploeg van Vicento del Bosque was met 2-0 te sterk voor de Slowaken en gaat nu door onderling resultaat en op doelsaldo aan de leiding in de poule. Spanje kende een geweldige start en stond na vijf minuten al op 1-0. Linksback Jordi Alba was trefzeker in de vijfde minuut. Na een half uur spelen werd het ook al 2-0 voor Spanje, Andrés Iniesta benutte een strafschop. Na rust werd er niet meer gescoord en zo klom Spanje naar de eerste plek in de poule, met evenveel punten als Slowakije (18). Oekraïne won eerder op de zaterdag met 3-1 van Wit-Rusland en is hierdoor de nummer drie met 15 punten. Een duel dat er niet meer toe deed in de poule was die tussen Luxemburg en Macedonië. Lang leek het 0-0 te blijven, maar in de slotfase besliste Thill namens Luxemburg anders. In de tweede minuut van de blessuretijd scoorde hij en bezorgde hij Luxemburg de eerste overwinning van de EK-kwalificatie. Bovendien zakte Macedonië door de nederlaag naar de laatste plaats in poule C. Stand poule C: Spanje 18 Slowakije 18 Oekraïne 15 Wit-Rusland 4 Luxemburg 4 Macedonië 3