Heracles kan geweldige seizoensstart niet vervolgen tegen AZ

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-09-26 22:55:01

Heracles Almelo staat weer met beide benen op de grond. De Almeloƫrs staan nog steeds tweede in de Eredivisie, maar moesten zaterdag wel hun meerdere erkennen in AZ. In het AFAS Stadion werd het uiteindelijk 3-1. AZ kende tegen Heracles Almelo een vliegende start en kon daar vervolgens de rest van de partij op leunen . In zeventien minuten hadden de Alkmaarders al een comfortabele voorsprong te pakken door goals van Markus Hendriksen en Jeffrey Gouweleeuw. In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen, maar doelpunten blijven lang uit. Pas in de 77ste minuut lukte het Heracles de debuterende AZ-keeper Gino Coutinho te passeren, toen de Tsjechische invaller Jaroslav Navratil trefzeker was. De bezoekers konden echter niet lang hoop op een gelijkmaker maken, want vijf minuten later besliste Muamer Tankovic de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.