Overwinteren lijkt onmogelijk voor AZ na verlies in Duitsland

Door Voetbalcentraal, thursday 2015-11-05 22:54:00

AZ heeft het Europa League-duel tegen FC Augsburg met 4-1 verloren. Raul Bobadilla was driemaal trefzeker voor de Duitse club en de aansluitingstreffer van Vincent Janssen werd niet gevolgd door een gelijkmaker. De ploeg van trainer John van den Brom staat nu laatste in de poule met drie punten. AZ kende een sterk begin in Duitsland en Marcus Henriksen had al na tien minuten voor een voorsprong kunnen zorgen. De middenvelder schoot knap uit de draai maar raakte de paal. Niet veel later scoorde Augsburg uit een vrije trap, net als in Alkmaar. De 2-0 volgde snel en zo leek AZ voor een onmogelijke opgave te staan. Opvallend genoeg werd clubtopscorer Marcus Henriksen werd door Van den Brom al in de eerste helft naar de zijlijn gehaald. Op slag van rust wist Vincent Janssen een prachtige pass van Derrick Luckassen op de borst aan te nemen en in het Duitse doel te schieten. In de tweede helft drong AZ aan en raakte het nog tweemaal het aluminium. Uiteindelijk was het Ji Dong-Won die de wedstrijd in het slot gooide door de 3-1 binnen te schieten. Jop van der Linden verspeelde de bal een kwartier voor tijd knullig aan Raul Bobadilla, die zijn derde doelpunt gemakkelijk langs Coutinho schoof. Om te overwinteren in Europa is AZ nu afhankelijk van de resultaten van andere ploegen in de komende twee speelrondes.