Schalke niet opgewassen tegen superieur Bayern

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-11-21 21:52:00

Er lijkt geen einde te komen aan de prestatiedrang van Bayern München. De koploper van de Bundesliga is niet bij te houden door de achtervolgers en zelfs een uitwedstrijd tegen Schalke 04 blijkt geen probleem voor de mannen van Josep Guardiola: 1-3. Al na tien minuten was het raak in de Veltins-Arena. David Alaba zag zijn inzet van richting veranderd worden, waardoor Schalke-doelman Ralf Fährmann kansloos was. Ondanks de vroege achterstand gaf de thuisploeg zich niet meteen gewonnen tegen der Rekordmeister en wist zij zelfs een gelijkmaker te produceren. Leroy Sané bediende Max Meyer, die de 1-1 aantekende. Met een vrijwel onzichtbare Klaas-Jan Huntelaar slaagde Schalke er niet in om door te drukken en in de tweede helft stelde Bayern orde op zaken. Javier Martinez kopte de 1-2 binnen uit een voorzet van Arjen Robben en Thomas Müller maakte in de blessuretijd de derde Beierse treffer, nadat de bal via de paal terugkwam uit een poging van Robert Lewandowski. Overige uitslagen: VfB Stuttgart - Augsburg 0-4 VfL Wolfsburg - Werder Bremen 6-0 1.FC Köln - FSV Mainz 05 0-0 Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 1-3 Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 2-1