Tottenham bekert verder na solide overwinning op derdeklasser

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-01-30 15:58:22

Tottehham Hotspur heeft geen fout gemaakt in de FA Cup. In de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi won de Londense club gemakkelijk bij het ongelukkige Colchester United: 1-4. Na vijf minuten werd de wedstrijd ruw onderbroken door een pijnlijk incident. Eastman en Wynter, beide centrale verdedigers van Colchester United, kwam keihard in botsing. Voor Wynter was het moment direct fataal, maar een kwartier later moest ook Eastman vervangen worden. Hierdoor lag de opstelling van de club uit de League One al snel overhoop. Het was Nacer Chadli die met een prachtig schot de score wist te openen. Het was voor de voormalig Twente-aanvaller zijn derde goal in drie opeenvolgende wedstrijden. Het was sowieso een bijzondere middag voor de Belg, aangezien hij zijn honderdste wedstrijd speelde voor de Spurs. Ondanks aanhoudende dreiging en vele schoten van Tottenham bleef het tot aan rust 0-1. Colchester United begon de tweede helft veel frisser en feller dan de eerste, maar deze vernieuwde instelling mocht niet baten. Na ruim een uur besliste Eric Dier de wedstrijd. De middenvelder annex verdediger had daarbij wel erg veel mazzel dat zijn schot van richting werd veranderd. Nadat Chadli zijn tweede van de wedstrijd had binnen gekopt, deed Colchester iets terug via een eigen doelpunt van Tottenham-linksback Ben Davies. Het slotakkoord was voor Tom Carrol, die in de 82e minuut de 1-4 op zijn schoen had. Door de overwinning heeft de ploeg van Mauricio Pochettino de vijfde ronde van de FA Cup bereikt.