10 Redenen waarom PSV zondag Ajax te pakken krijgt

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-30 13:00:00

Met nog twee wedstrijden te gaan hebben Ajax en PSV precies evenveel punten (78 uit 32). Het doelsaldo van Ajax is alleen 6 beter dan dat van PSV. Als beide ploegen hun laatste wedstrijden winnen, dan is dat doelsaldo beslissend... Komende zondag wordt dus wel heel belangrijk. PSV speelt thuis tegen degradatiekandidaat Cambuur en heeft een prima kans om dat verschil van zes ten opzichte van Ajax helemaal goed te maken. De Amsterdammers spelen immers tegen FC Twente dat in de 2de helft van het seizoen vooral in uitwedstrijden knap gevaarlijk is. We denken dan ook dat PSV op zondag een grote stap gaat zetten richting prolongatie van de landstitel. Denk je dat PSV zes keer kan scoren tegen Cambuur? Zet in en maak kans op 14 keer je risicoloze inleg.

  • PSV heeft de stunt - winnen op doelsaldo - al twee keer eerder uitgehaald. In 2007 bleven de Eindhovenaren Ajax en AZ op doelsaldo net voor. En in 1991 kwam Ajax 2 doelpunten tekort voor de landstitel.
  • Hakim Ziyech zou komende zomer best wel eens naar PSV kunnen gaan. En wat is er mooier dan op zo'n manier aan Champions League voetbal voor PSV te kunnen meewerken?
Wie wordt kampioen?! Zet 55 euro gratis in op jouw favoriet voor de titel.
  • Ajax is een speler die Ziyech sowieso altijd goed ligt. In 5 eredivisiewedstrijden tegen Ajax scoorde hij 2 goals en gaf 4 assists.
  • Cambuur is zo'n beetje PSV's lievelingstegenstander. Van de 6 thuiswedstrijden tegen de ploeg uit Leeuwarden won PSV er 5 (1 gelijk). En scoren in Eindhoven... Dat deed Cambuur nog nóóit.
  • PSV speelde meer Eredivisiewedstrijden tegen Cambuur zonder ook maar één keer te verliezen dan tegen elk ander team dan ook. Van de 13 onderlinge duels won PSV er 11. En 2 keer werd het gelijk.
  • Eerder dit seizoen won PSV al met die broodnodige marge van 6 goals van Cambuur. Het werd 0-6, de grootste PSV-overwinning in de Eredivisie onder leiding van Phillip Cocu. Wel moet worden opgemerkt dat Cambuur de laatste 82 minuten met 10 man speelde na een rode kaart voor Sander van de Streek.
  • PSV heeft nu al 78 punten. Alle 10 voorgaande seizoenen dat PSV 78 punten (of meer) haalde, werden de Eindhovenaren landskampioen.
  • PSV zal heel veel moeten scoren. Wat dat betreft komt het goed uit dat Cambuur juist Luuk de Jong altijd tot een grote productie inspireert. Sterker nog, de club uit Leeuwarden is het enige Eredivisieteam waartegen Luuk de Jong vaker scoorde (4) dan speelde (3). Op 12 september 2015 nog, scoorde hij een hattrick binnen 33 minuten.
  • PSV verloor al sinds 1995 nooit meer in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Van de 19 ontmoetingen werden er 16 gewonen (en 3 gelijkgespeeld).
  • FC Twente is de laatste vier maanden in uitwedstrijden verrassend sterk. Sinds begin februari pakten alleen Ajax en PSV (beide 15) meer punten buitenshuis dan FC Twente (10 punten).

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl