Koploper Sparta overtuigt, maar wint slechts nipt van Jong PSV

Door Voetbalcentraal, monday 2016-02-15 22:01:36

Sparta Rotterdam stevent af op het kampioenschap in de Jupiler League. De mannen van Alex Pastoor overtuigden maandag wederom en wonnen met 1-0 op Het Kasteel van Jong PSV, dat lang stand hield. Jong PSV werd uiteindelijk geklopt door een kopbal van Paco van Moorsel en grijpt daardoor naast de periodetitel, die naar FC Eindhoven gaat. De goal van Van Moorsel viel pas in de tweede helft, vlak nadat PSV via Menno Koch een grote mogelijkheid had gekregen. Juist voor rust was Sparta veel sterker dan de beloften uit Eindhoven. Doelman Luuk Koopmans was de beste man aan de zijde van de bezoekers en hield zijn doel schoon tot de goal van Van Moorsel. In de eerste helft kopte Van Moorsel ook al raak, maar die goal werd niet geteld vanwege een overtreding van Roland Bergkamp. Sparta heeft nu een voorsprong van negen punten op achtervolgers VVV-Venlo en NAC Breda, met zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld dan beide concurrenten.