Achttienjarige spits gooit Arsenal ver terug in race om de titel

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-28 18:47:12

Donderdagmiddag had nog niemand gehoord van Marcus Rashford. Zondagmiddag is de achttienjarige spits dé held van Manchester. Rashford speelde een hoofdrol in de 3-2 overwinning van Manchester United op Arsenal. Dankzij een blessure van Anthony Martial mocht Rashford afgelopen donderdag uit het niets in de basis beginnen in de Europa League ontmoeting met Midtjylland(5-1). De jonge aanvaller maakte direct al naam met twee doelpunten en mocht daarom ook in de kraker tegen Arsenal beginnen. Dit vertrouwen betaalde Rashford al snel in de wedstrijd terug. In de 29e minuut maakte Engelsman goed gebruik van slecht uitverdedigen van Arsenal-verdediger Gabriel, om drie minuten later de 2-0 binnen te koppen. Ondanks dat Manchester United de rest van de eerste helft ook domineerde, wist Arsenal vlak voor rust nog wel wat terug te doen. Verloren zoon Danny Welback wist een vrije trap van Özil binnen te knikken. In de tweede helft wist Rashford opnieuw zijn waarde te bewijzen. De spits legde in de 62e minuut de bal uitstekend terug, waarna Ander Herrera fraai raak schoot. Arsenal wist de marge via Özil nog wel opnieuw te verkleinen, maar daar bleef het dan ook bij. Door de nederlaag staan de Gunners nu vijf punten achter op koploper Leicester City. Nummer twee, Tottenham Hotspur, is op drie punten verwijderd.