Bayern kruipt in sensationele match door het oog van de naald

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-03-16 23:27:15

Bayern München mag zich met een hele diepe zucht van opluchting kwartfinalist in de Champions League noemen. In het treffen met Juventus stonden de Zuid-Duitsers op de rand van de afgrond, maar in een meeslepend voetbalgevecht toonden zij veerkracht en wist de formatie van Josep Guardiola na verlenging hun Italiaanse opponent te elimineren. Hoezeer Bayern München ook voorafgaand als favoriet getipt werd, Juventus liet vanaf het eerste fluitsignaal zien volop geloof te hebben in eigen kansen. De regerend kampioen van Italië bracht der Rekordmeister met pressievoetbal in grote problemen en zag dit succes op het scorebord uitgedrukt worden: door goals van Paul Pogba en Juan Cuadrado keek Bayern München binnen een half uur tegen een pijnlijke 0-2 achterstand aan. Slechts het feit dat een doelpunt van Mario Mandzukic onterecht werd afgekeurd, hield de thuisploeg in de wedstrijd. Na rust vocht de formatie van Josep Guardiola zich terug in de wedstrijd, maar lang leek het zich stuk te bijten op de taaie defensie van Juventus. Nadat Robert Lewandowski in de 73ste minuut zijn elftal vanuit het niets in de wedstrijd bracht, gloorde er hoop op een verlenging. In de blessuretijd werd deze door een kopgoal van Thomas Müller bewerkstelligd. In de verlenging trok Bayern de wedstrijd alsnog naar zich toe. Het moegestreden Juventus kon niet meer mee in het positiespel van de Zuid-Duitsers. De thuisploeg profiteerde hierdoor met treffers van invallers Thiago en Coman, waardoor Der Rekordmeister ook in de kwartfinale van de Champions League te zien zullen zijn.