Eerste zege PEC Vrouwen, topper PSV-Ajax 0-0, ADO wint

Door Voetbalcentraal, friday 2016-03-25 23:21:08

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. De Blauwvingers versloegen FC Twente Vrouwen in Hengelo met 1-2. PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen eindigde in 0-0, ADO Den Haag Vrouwen won met 0-3 van Telstar Vrouwen. PEC Zwolle Vrouwen hield FC Twente Vrouwen in de eerste helft knap op 0-0. In het tweede bedrijf opende Esmée de Graaf de score. Ze deed dat na iets meer dan vijftig minuten spelen. Zo'n tien minuten later werkte Judith Frijlink een bal in haar eigen doel. Jorie Schepers schoot de bal in de extra tijd heerlijk in. Later op Voetbal Centraal reacties Arjan Veurink van FC Twente Vrouwen en Jorie Schepers van PEC Zwolle Vrouwen! FC Twente Vrouwen zag PSV Vrouwen op gelijke hoogte komen qua punten. Ajax Vrouwen liep één punt uit en staat nu vijf punten los op haar achtervolgers. Anouk Hoogendijk maakte na zes maanden haar rentree in competitieverband bij Ajax Vrouwen. Ze viel een minuut voor tijd in. Later op Voetbal Centraal reacties Nebojsa Vuckovic van PSV Vrouwen en Ed Engelkes van Ajax Vrouwen! ADO Den Haag Vrouwen kwam net voor rust op voorsprong. Nadine Noordam scoorde. ADO had in de 25ste minuut al een strafschop moeten hebben na een handsbal van Jasmijn Duppen. Met nog een kwartier op de klok benutte Dominique Bruinenberg een strafschop. Ze scoorde zodoende tegen haar oude ploeg. Hier de overtreding. En hier de goal. Lisanne Grimberg maakte drie minuten voor tijd de 0-3. Een minuut later maakte Nance van der Meer (16) haar debuut in ADO-1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Johan Cruijff en de slachtoffers in Brussel. In de veertiende minuut werd Cruijff andermaal herdacht. Later op Voetbal Centraal reacties Gideon Dijks en Sanne van der Velden van Telstar Vrouwen en Alex Scholte, Nadine Noordam en Nance van der Meer van ADO Den Haag Vrouwen! Uitslagen: PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen 1-2 PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-0 Telstar Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 0-3 Stand: