Blunder Cambuur-goalie Zeinstra helpt Graafschap aan punt

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-02 20:41:25

SC Cambuur heeft kostbare punten laten liggen. Op bezoek bij concurrent De Graafschap leek het te winnen, maar dankzij een blunder van doelman Harm Zeinstra eindigde het in 2-2 en blijft Cambuur de hekkensluiter in de Eredivisie. Zeinstra leek op de bank te beginnen, maar eerste doelman Leonard Nienhuis liep een hamstringblessure op in de warming up. Zeinstra had niet zijn dag en zag er in de 23e minuut er niet goed uit bij een kopbal van Vincent Vermeij: 1-0. Aan de andere kant kopte Calvin Mac-Intosch al snel de 1-1 binnen. Cambuur kwam na rust op voorsprong via een vrije trap van invaller Kevin van Veen, maar in de 75e minuut ging het mis. Zeinstra verwerkte de bal niet goed en zag uiteindelijk Ted van de Pavert de 2-2 scoren. Door het gelijkspel blijft De Graafschap op de 17e plek staan en heeft het nog altijd één punt meer dan hekkensluiter Cambuur.